Parkour

Parkour er en uofficiel sport, der på mange måder anses for at være en af de frieste discipliner, du kan lave. Den lærer dig, at være mere nærværende, smidig og selvsikker.

Fra 10 år

Beskrivelse

Parkour blev grundlagt i Paris´ gaderne, hvor den i offentlighedens øjne, fremstod som oprørsk, kontroversiel og en farlig disciplin.

Kort tid efter blev parkour omdannet til nutidens form, der bliver adopteret over hele verden af mange parkour-atleter fra mange forskellige sportsbaggrunde som f.eks. Akrobatik, breakdance, kampsport osv.

Så hvad er egentlig parkour?

Det er en måde at udtrykke dig på, gennem bevægelse på en kreativ måde, mens du effektivt overvinder forhindringer ved hjælp af individuel stil. Andy Tran fra Urban Evolution præciserer det som “et middel til at genvinde, hvad det vil sige at være et menneske. Det lærer os at bevæge os ved hjælp af de naturlige metoder, som vi burde have lært fra barndommen. Det lærer os at røre ved verden og interagere med den , i stedet for at blive beskyttet af det.” 

Parkour står på to søjler.

Først er selve bevægelsen, som varierer stort fra atlet til atlet. En rygrad i en forestilling kaldes såkaldt “løb”, som kan bestå af præcisionsspring, “flowelementer”, flips og akrobatik. Alt dette udføres over vægge, skinner og forskellige andre urbane ikke-bymæssige forhindringer.

Anden søjle er filosofi. Det er af samme betydning som bevægelse, for uden det ville det ikke have en reel betydning. En forbilledlig atlet koncentrerer sin træning om styrke, glat bevægelse, men samtidig udvikles en viljestyrke, tålmodighed og tillid til sig selv. Mens atleten skrider frem med teknikken og kompleksiteten i hans / hendes bevægelse, bliver det kun naturligt, at hans krop tilpasser sig til stigende overbelastning. Der er ingen strenge markeringer for at differentiere niveauer, ligesom karate for eksempel har, fordi det ikke er konkurrence baseret disciplin. Den moderne æra af parkour går mod sportslige egenskaber. Vi kan være vidne til konkurrencer, der finder sted over hele verden, hvilket kan virke som en positiv udvikling af disciplinen, men ikke desto mindre menneskelig besættelse af at konkurrere, langsomt sluger sande dyder ved denne smukke disciplin – ydmyghed, overvinder dig selv i modsætning til andre og ægte fællesskab inden for fællesskab.

Datoer

Uge 36-13.
Sommersæson: Uge 14-26.
(Alle skoleferie/helligedage er træningerne aflyst, dog vil der blive tilbudt ferietræning via MinForening)

Tid & Sted

Mandag kl. 18:30 – 20.00
Torsdag kl. 18.30 – 20.00

Gymnastikkens Hus
Karlskogavej 8B, 9200 Aalborg SV

Antal

Max 20

Holdleder

Samuel Švagerko
Mail: svagerkosamuel@gmail.com  Mobil: 

Assistenttræner

Kontigent

Hovedsæson: 1.750 kr. pr. sæson
Sommersæson: 600 Kr.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.